Szebb a jövőnk, mint a múltunk


„Testvéreim, tudom, hogy most még nem értem el ezt a célt. De erre az egy dologra figyelek: elfelejtem azt, ami már mögöttem van, és teljes erővel igyekszem előre. (Filippi 3:13)”

Új év kezdődött, új kihívások várnak ránk. Megvan az ideje és a célja a megemlékezésnek, a visszatekintésnek, de nem ez határozza meg az életünk irányát.
A visszapillantó tükörbe is belenézünk időközönként, ahogy a szükség adja, de fókuszálni előre kell, ha el akarunk jutni a célunkhoz. Általában akkor tekintünk szívesen az elmúlt dolgokra, ha jó dolgok történtek velünk a múltban, és nincs előttünk cél, vagy nincs hitünk azok eléréséhez.
Pál gondolkodása jó példa lehet számunkra. Tudatos döntést hozott, hogy nem néz hátra, elfelejti a múlt dolgait. Nem lehetett könnyű ezt a döntést meghozni, mert az apostolnak igen értékes dolgok voltak a múltjában, a származása, neveltetése, iskolázottsága, társadalmi pozíciója, eddig elért eredményei tiszteletet parancsolóak voltak. De ő rájött, hogy a múltból nem lehet megélni, és ha ezekre a dolgokra tekint, az csak büszkeséget eredményez, és hátráltatják a célja elérésében. Erőteljes kijelentése volt Jézusról, és megtapasztalta az ő
hatalmát, fenségét, ami mellett elhomályosultak az emberi eredmények. Egy célja volt, hogy: „egyre jobban megismerjem Krisztust, és megtapasztaljam azt az erőt, amellyel Isten feltámasztotta őt a halálból. (Fil. 3:10)”
Ez az erő nem más, mint a Szent Szellem, aki kijelenti számunkra Jézust, és az Ő terveit az életünkre vonatkozóan. Mennyei célokat ad, ami mellett eltörpülnek a múlandó földi értékeink, amelyekre fókuszálni tudunk, mert érdemes érte küzdeni.
Isten szeretné sikeressé tenni számunkra a 2017-es évet, az Ő Szelleme pedig a kulcs az eredményességhez. Figyeljünk jól, mit mutat a Szent Szellem, mire kell koncentrálnunk, és teljes erőnkkel igyekezzünk, hogy elérjük a célunkat. Máshogy fogalmazva: teljes erőnkkel támaszkodjunk Isten erejére, amely által győztesek lehetünk.
Nézzünk előre, ragadjuk meg a látást, harcoljunk egész évben, és az Úr adja meg, hogy év végén el tudjuk mondani, hogy amit erre az évre célként kitűztünk, azt el is tudtuk érni.
Legyen áldott érte az Ő neve mindörökké!